top of page

Tre storlekar, vilken skall jag välja?

När du skall välja storlek för din eFoil finns det vissa faktorer du bör tänka på. Vi har listat de fem viktigaste punkterna att ha med sig.

Valet av storlek på din eFoil baseras på flera faktorer, inklusive din kroppsvikt, din erfarenhetsnivå, vilken typ av surfupplevelse du vill ha och hur du tänkt använda den. Här är några allmänna riktlinjer som kan hjälpa dig att välja den som passar dig bäst.

Tre storlekar

4'2

Om du har erfarenhet av surfing, wakeboard, snowboard eller liknande och vill ha en eFoil som ger dig optimal prestanda och surfkänsla är det bäst att välja den minsta brädan i serien, 4'2. Den upplevs mer sportig och passar dig vill ha mer action på vattnet och kunna ha full kontroll i alla lägen. Läs mer här.


4'9

Mellanstorlek och en favorit hos många. Lift eFoil 4'9 ger dig en bra mix mellan prestanda och balans och är enkel att lära sig på. Stabil på vattnet med sina 70 liter men samtidigt lekfull i svängar om man är ute efter det. Läs mer här.


5'4

Stabilast och utan tvekan enklast att lära sig på. Med sina 88 liter är Lift eFoil 5'4 optimal för en avslappnad och lugn surfupplevelse. Brädan ger en behaglig surfkänsla och är en allround-bräda som passar alla oavsett erfarenhet och åkstil. Läs mer här.


Fem faktorer att tänka på när man väljer storlek för sin eFoil

  • Erfarenhetsnivå: Din erfarenhetsnivå med foiling är en viktig faktor att tänka på. Om du är nybörjare kan det vara bättre att välja en större bräda för att få mer stabilitet och enklare styrning, medan om du känner att du har bra balans eller har tidigare surfat kan du direkt gå för någon av de mindre storlekarna.

  • Åkstil: Din åkstil kan också påverka vilken storlek du bör välja. Om du vill ha en sportigare upplevelse kan en mindre bräda vara mer lämplig medan en större bräda kan ge en mer avslappnad körning med fokus på cruise.

  • Kroppsvikt: Din kroppsvikt är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer storlek på din eFoil. Ju tyngre du är, desto större bräda behöver du för att bära dig på vattnet. Lift 4'2 är på 59 liter, 4'9 på 70 liter och 5'4 på 88 liter.

  • Personliga preferenser: En annan viktig punkt att ta hänsyn till är dina personliga preferenser och vilken typ av upplevelse du vill ha på vattnet. Skall du köra mest själv eller skall du dela upplevelsen med familj och vänner? Var kommer du främst köra, där det är lugnt och stilla eller där det är mer utmanande? Vill du ha guidning är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

  • Transport och förvaring: Slutligen är det viktigt att ta hänsyn till hur lätt din eFoil är att transportera och förvara. En mindre bräda kan vara lättare att hantera och passa bättre om du har begränsat utrymme för förvaring. Oavsett storlek tar du enkelt isär de olika delarna och får transportväskor för smidig transport.


En fantastisk upplevelse oavsett vad du väljer


Oavsett vilken storlek och eFoil du väljer kommer det bli en fantastisk upplevelse på havet eller på sjön. Känslan är svår att beskriva och man behöver uppleva den för att förstå på riktigt. Viktigt att nämna är att man inte låser sig för att man väljer en viss storlek på bräda. Den främsta komponenten när det kommer till surfkänsla är vad som sitter under vattenytan, dvs. vilken typ och storlek på vinge du har. Detta kan du variera brett och byta succesivt ju mer du utvecklas. En större bräda kan upplevas som en mindre genom att bara byta bakvinge eller framvinge, eller så har du två vingkombinationer som får helt skilda upplevelser, beroende på hur du tänkt surfa.


Comments


JOIN THE FAMILY

Håll dig uppdaterad kring nyheter, kampanjer, tips m.m.

FÖLJ OSS
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube

Tack!

bottom of page