top of page

FAQ

Här finner du svar på de vanligaste frågorna kring våra produkter och tjänster. Vi har strukturerat informationen i olika kategorier för att göra det enkelt för dig att hitta det du söker. Om du har ytterligare frågor eller behöver mer information, tveka inte att kontakta oss.

 • Finns det några speciella säkerhetsåtgärder som elever bör vara medvetna om?
  Ingen alkohol: Under alla omständigheter är det strikt förbjudet att konsumera alkohol i samband med våra vattensportaktiviteter. Stäng av handkontrollen vid hantering av brädan: Vid hantering och manövrering av vattensportutrustningen uppmanas deltagarna att stänga av handkontrollen eller motsvarande enhet. Släpp gasen omedelbart vid fall: I händelse av att en deltagare tappar balansen och faller från brädan eller utrustningen, bör gasen omedelbart släppas för att minska risken för personskador och kollision med objekt i vattnet. Säkert avstånd: Det är av yttersta vikt att hålla ett betryggande avstånd till stranden, badande, båtar och andra föremål som inte är i vattenaktivitet. Vi undviker trafikerade platser: Vi undviker att bedriva våra vattensportaktiviteter på områden som är kända för att vara trafikerade eller har hög båttrafik. Detta görs för att minska risken för incidenter och säkerställa en trygg miljö för våra deltagare. Vi följer ev. gällande hastighetsbegränsningar: Vi förhåller oss givetvis till eventuella hastighetsbegränsningar. Dessa riktlinjer och försiktighetsåtgärder är utformade för att säkerställa att våra vattensportaktiviteter utförs på ett ansvarsfullt och säkert sätt, och att vår prioritet är deltagarnas hälsa och välbefinnande. Vi uppmanar alla att följa dessa riktlinjer noggrant och att utöva god omdöme och säkerhet vid alla tillfällen.
 • Vad ingår i en surfkurs hos er?
  En kurs som varar i drygt 90 minuter, inklusive en genomgång följt av minst en timmes aktiv surfing med en instruktör. Du kommer definitivt att få tillräcklig kunskap för att börja surfa på vattnet och lära dig stå på den tiden. Det är även möjligt att dela kursen med en vän eller någon i familjen och då delar ni på den totala tiden. Våtdräkt och flytväst ingår till samtliga deltagare. För publik och åskådare har vi till majoriteten av kurserna följebåt för att kunna följa på nära håll och fotografera/filma. Annars finns alltid tillgängligheten att se från en närliggande bergsklippa. Vi förhåller oss alltid till vädret och surfar där det är bästa möjliga förutsättningar för nybörjare att lära sig surfa.
 • Hur bokar jag en kurs?
  För att boka din upplevelse kontaktar du oss på info@efoilsweden.se.
 • Behöver jag ha erfarenhet av surfing för att gå en kurs hos er?
  Ingen tidigare erfarenhet krävs. Våra instruktörer tar det i din takt och lär dig alla grunder du behöver för att lyckas stå på fötter redan under första tillfället.
 • Vad bör jag ta med mig till en surflektion?
  Vi rekommenderar att du har med dig badkläder och en handduk. All annan utrustning kan lånas på plats om du inte har egna grejer.
 • Hur lång tid tar det att lära sig att lära sig surfa?
  Normalt sett står alla våra deltagare inom en timme. För de som har tidigare erfarenhet kan du förvänta dig att du står på halva tiden. Vi stressar aldrig fram något utan tar det i din takt - startar på mage, till knä, till fötter i den takt du känner dig redo.
 • Vem kan använda en Lift eFoil?
  Vi rekommenderar eFoil för personer från 12 år och äldre. Större personer kan åka eFoil, men våra fabriksrekommendationer för de flesta av våra brädor är 100 kg - 115 kg. Vår 5’4 Cruiser-bräda är utformad för att klara av åkare upp till 125 kg bekvämt.
 • Hur svårt är det att åka eFoil?
  Personer med erfarenhet av surfing, skateboardåkning, snowboardåkning och/eller foiling kommer snabbt kunna lära sig surfa med oss. För nybörjare lär sig de flesta stå på fötter inom en timme. Vi har alltid en kunnig instruktör med i vattnet som hjälper dig på fötter så snabbt och säkert som möjligt.
 • Vad händer om batteriet nästan tar slut medan jag åker eFoil?
  Batteriet sänker effekten för att hjälpa dig säkert ta dig tillbaka till land.
 • Hur många eFoil-brädor kan jag välja mellan?
  Vi erbjuder tre storkelar på brädor och två olika modeller, vår toppmodell LIFT4 i kolfiber samt vår enklare och mer tillgängliga modell LIFT3F i glasfiber.
 • Finns det någon prisskillnad mellan de olika brädorna?
  Ja, priset skiljer sig beroende på vad du väljer för eFoil-modell och färg. För fullständig info se vår shop eller kontakta oss på info@efoilsweden.se.
 • Hur långt kan jag åka på en laddning?
  Här finns det inget exakt svar utan detta påverkas av många olika faktorer - åkarens vikt, fart, väder, vind, vågor, val av vingar etc. Ett Full Range Battery Gen4 ger upp till 2,5h åktid. Ett Light Battery Gen4 ger upp till 90min åktid. Ett Full Range Battery Gen3 ger generellt en åktid på ca 100min. Ett Light Battery Gen3 ger ca 45-60 min åktid.
 • Vilka betalningsmetoder accepterar ni?
  Vi tar emot betalningar via Klarna, Swish, kreditkort, debitkort och banköverföringar.
 • Vilka säkerhetsfunktioner finns i en Lift eFoil?
  Brädan stängs automatiskt av när handkontrollen hamnar under vattenytan eller när avtryckaren på handkontrollen släpps. Även om fronten på brädan hamnar under vattnet. Den viktigaste säkerhetsaspekten att notera är användningen av skyddsutrustning såsom hjälm och flytväst och försiktighet vid användning av produkten för att undvika skador under din surf session.
 • Hur mycket underhåll kräver Lift eFoil?
  Våra komponenter och kablar är tätade till det tredubbla från fukt och tillverkade av högkvalitativa korrosionsbeständiga material som kräver minimalt underhåll. Det viktigaste underhållet är att regelbundet inspektera din bräda efter skador som kan ha uppstått efter krascher eller regelbunden användning. Rengöring med färskt vatten och förvaring i skuggan efter användning rekommenderas. Om du surfar i saltvatten är vår främsta rekommendation att bakspola kylkanalen efter varje session med hjälp av en vanlig trädgårdsslang. Lagring Förvara ditt eFoil-batteri på en sval, torr plats. Det ideala lagringsläget är 20-60 % i laddningsnivå. Detta kommer ge den längsta livslängden för ditt batteri. Tillåten temperatur: -10C˚ till 40C˚ Idealisk lagringstemperatur: 5C˚ till 25C˚ Vi rekommenderar dessutom att du förvarar ditt litiumjonbatteri i en brandsäker box, för extra säkerhet. Zarges Case hittar du i vår shop: https://www.efoilsweden.se/product-page/zarges-case Lådan är dessutom perfekt vid transport och resor utomlands (fraktflyg gäller i de flesta fall, aldrig passagerarflyg). Billigast och enklast är att skicka med lastbil. Urladdning Som med alla litiumjonbatterier kommer Lift eFoil-batteriet långsamt att tappa laddningen med tiden medan det förvaras. Om det förvaras under en lång tid utan användning, riskerar batteriet bli för djupt urladdat och förlora förmågan att laddas alls. För att förhindra detta, och för längsta livslängd på ditt batteri, rekommenderar vi att batteriet kopplas in i en laddare och laddas tills det når ca50 % varannan månad om möjligt. Väcka ett batteri För att väcka ditt batteri efter en längre tids lagring, följ normala laddningsinstruktioner. Det finns inga speciella procedurer efter en lång period av inaktivitet. Rekommenderat underhåll Inspektera batteriet för skador och vatteninträngning före varje användning. Extra uppmärksamhet bör ägnas höljet när du letar efter sprickor i plasten eller områden där locket är sammanfogat med botten. Använd inte ett batteri som har skadats eller som du misstänker innehåller vatten. Hör då av dig till oss! Även om batteriet är vattentätt och helt förseglat, rekommenderas att minimera exponeringen för vatten. Håll datakontakten ren och torr. Om skräp eller fukt kommer in i kontakten, rengör med tryckluft med lågt tryck. En försiktig sköljning med färskvatten kan användas om saltvatten kommer in i anslutningen. Olja in kontakten regelbundet med det medföljande smörjmedlet samt innan förvaring inför lågsäsongen. Håll vridlåskontakten ren och torr. Rekommendationer för dataanslutningen kan följas här också. Även om vridlåskontakten är mindre känslig än datakontakten, undvik att skräp, fukt och saltvatten tränger in för att förbättra vridlåskontaktens livslängd.
 • Har ni några garantier?
  Ja, två års garanti gäller på samtliga produkter. För batteriet gäller två år eller 600 cykler.
 • Vad täcker den begränsade garantin?
  Tillverkarens begränsade garanti täcker eventuella fel i material eller utförande under normal användning under garantiperioden. Under garantiperioden kommer vi att byta ut produkter eller delar av en produkt utan extra kostnad som visar sig vara defekta på grund av felaktigt material eller utförande, under normal användning och underhåll. Kunden ansvarar för alla fraktkostnader om inget annat är överenskommet.
 • Vad behöver jag göra för garantireparation?
  För att få garantireparation behöver du först kontakta oss för att fastställa problemet och den mest lämpliga lösningen för dig. Kontakta oss på info@efoilsweden.se.
 • Kan jag returnera min eFoil?
  Alla försäljningar är slutgiltiga för alla produkter.
 • Vad gör jag om jag får en skadad produkt?
  Produkt som skadats under transport kommer att ersättas utan kostnad för dig. Produkt som skadats under normal användning kan returneras och/eller repareras mot en avgift efter utvärdering av oss.
 • Vad är er policy för avbokning av surflektioner?
  Vid eventuell avbokning senast 48h innan, återbetalar vi hälften eller så kan du/ni nyttja möjligheten att boka om till ett annat tillfälle. Kontakta oss så hjälper vi dig.
 • Hur kan jag kontakta er om jag har fler frågor?
  Kontakta oss på info@efoilsweden.se. Förvänta dig alltid ett svar inom 24h.
 • Hur långt kan jag åka på en laddning med en Lift eFoil?
  Här finns det inget exakt svar utan detta påverkas av många olika faktorer - åkarens vikt, fart, väder, vind, vågor, val av vingar etc. Ett Full Range Battery Gen4 ger upp till 2,5h åktid. Ett Light Battery Gen4 ger upp till 90min åktid. Ett Full Range Battery Gen3 ger generellt en åktid på ca 100min. Ett Light Battery Gen3 ger ca 45-60 min åktid.
 • Vad är nytt med LIFT4?
  LIFT4 eFoil har längre åktid med upp till 2,5 timmars surfning för Full Range Battery och en laddningstid på under 50 minuter. För Light Battery ger den upp till 100 minuters surfning och laddas på bara 30 minuter. Den har också förbättrad prestanda med Quiet Ride-teknologi som gör den till den tystaste brädan på marknaden. Dessutom har den finjusterade detaljer baserat på feedback från över 15 000 Lift-ambassadörer runt om i världen, inklusive ett robustare batterihus med gummidetaljer, förbättrad låsdesign i kolfiber och en handkontroll med fler dataalternativ för en säkrare och bättre surfupplevelse. Dessutom lanseras LIFT4 med nya Camber Pro-frontvingar, som är smidigare och mer följsamma och ger bättre stabilitet vid högre hastigheter för ökad kontroll. Läs mer och se film på: https://www.efoilsweden.se/lift4
 • Finns det några ålders- eller fysiska begränsningar för surflektioner?
  Av säkerhetsskäl för person och utrustning ser vi helst att personen som skall surfa minst har fyllt 12 år.
JOIN THE FAMILY

Håll dig uppdaterad kring nyheter, kampanjer, tips m.m.

FÖLJ OSS
 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn
 • YouTube

Tack!

bottom of page