top of page

Så underhåller du ditt eFoil-batteri under vintern

För att säkerställa att du får mest möjligt ut av din eFoil-upplevelse är det viktigt att du tar hand om ditt batteri på rätt sätt. Här berättar vi några av våra främsta tips för att underhålla ditt eFoil-batteri och förlänga dess livslängd.

eFoilbatteri från Liftfoils

Lär dig hur du hanterar ditt batteri under lågsäsong


Lagring

Förvara ditt eFoil-batteri på en sval och torr plats. Det ideala lagringsläget är att hålla batteriet vid en laddningsnivå mellan 30-50%. Detta kommer att ge ditt batteri den längsta livslängden och bästa prestanda över tid.


Temperaturförhållanden

Se till att förvara ditt batteri inom de rekommenderade temperaturintervallen. Idealiska lagringstemperaturen är mellan 5°C till 25°C. Att hålla ditt batteri inom dessa temperaturgränser kommer att säkerställa dess långsiktiga hållbarhet.Brandsäkerhet

För extra säkerhet rekommenderar vi alltid att du förvarar ditt efoilbatteri i en brandsäker box. Dessa boxar finns tillgängliga i vår shop, sk. Zarges Case, och kan också vara praktiska vid transport och resor utomlands. Se Zarges Case.Urladdning

Precis som alla litiumjonbatterier kommer ditt Lift eFoil-batteri att tappa laddningen med tiden medan det förvaras. Om batteriet inte används under en längre tid kan det riskera att bli för djupt urladdat och förlora förmågan att laddas. För att förhindra detta rekommenderar vi att du kopplar in batteriet i en laddare och laddar det till ca 50%, när batterinivån når lägre rekommenderade gräns. Du läser enkelt av batterinivån från de gröna dioderna på batteriet, där vi rekommenderar att du håller det mellan 2-5.Väcka ett batteri

Om du har förvarat ditt batteri under en längre tid och vill väcka det till liv igen, följ bara de normala laddningsinstruktionerna. Det krävs inga speciella procedurer efter en lång period av inaktivitet.


 

Rekommenderat underhåll


För att säkerställa att ditt batteri är i bästa skick, inspektera det för skador och vatteninträngning före varje användning. Var extra uppmärksam på batterihöljet och säkerhetsställ att du inte har några skador i plasten eller områden där locket är sammanfogat med botten. Använd aldrig ett batteri som har skadats, tappats eller som du misstänker innehåller vatten. Kontakta oss om du har några frågor eller oro gällande batteriets skick så hjälper vi dig.


Även om batteriet är vattentätt och helt förseglat, rekommenderar vi att du minimerar exponeringen för vatten för att förlänga dess livslängd. Håll datakontakten ren och torr. Om skräp eller fukt kommer in i kontakten, rengör den med tryckluft med lågt tryck. En försiktig sköljning med färskvatten kan användas om saltvatten tränger in i anslutningen. Olja in kontakten regelbundet med det medföljande smörjmedlet innan du förvarar batteriet inför lågsäsongen.


Håll även vridlåskontakten ren och torr för att förbättra dess livslängd. Följ rekommendationerna för dataanslutningen för att säkerställa att både data- och vridlåskontakterna fungerar optimalt.


Om du har några frågor eller behöver ytterligare råd om hur du skall gå tillväga för att underhålla din eFoil, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig!


Utforska vårt sortiment av tillbehör: 

Se även Liftfoils guide i hur du hanterar och tar hand om ditt batteri.

Till Liftfoils manual:

Comments


JOIN THE FAMILY

Håll dig uppdaterad kring nyheter, kampanjer, tips m.m.

FÖLJ OSS
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube

Tack!

bottom of page