top of page

En guide till motordriven surfing och foiling

eFoils, bensindrivna surfbrädor och elektriska surfbrädor - Den ultimata guiden till motordriven surfing och foiling.

En guide från Lift till motordriven surfing och foiling täcker skillnaderna och fördelarna med eFoils, bensindrivna surfbrädor och elektriska surfbrädor.

Ett nytt sätt att surfa

Snabb översikt: Vad är motoriserade surfbrädor?

Vad är en bensindriven surfbräda?

Bensindrivna surfbrädor är tillverkade av kolfiber och kevlar och väger mellan 15-30kg. De drivs av en bensinmotor som skickar vatten genom en munstycke längst bak på brädan. Detta ger framdrivning och möjliggör att brädan når hastigheter på närmare 55-60km/h. Rörelse och hastighet kontrolleras med ett handtag som är fäst vid brädan. Priserna sträcker sig upp till 200.000kr ca för tävlingsmodeller.


Vad är en elektrisk surfbräda?

Elektriska surfbrädor liknar mycket bensindrivna surfbrädor, men de använder istället en elektrisk motor som drivs av ett batteripack. Liksom deras bensindrivna föregångare är de också tillverkade av kolfiber och andra kompositmaterial. De väger mellan 30-40kg, styrs antingen med ett handtag eller ett trådlös gasreglage och når hastigheter på upp till 55 km/h. De flesta modeller börjar på cirka 100.000kr, men vissa modeller kan gå upp till det dubbla.


Vad är en eFoil?

En eFoil är en hydrofoil med ett avancerat litiumjonbatteri som driver en tyst elektrisk motor som är monterad på en helt i kolfiber tillverkad hydrofoil. Elektriska och bensindrivna brädor drivs på vattnet, precis som traditionella surfbrädor, men eFoils tar upplevelsen till en ny nivå genom att låta dig surfa ovanför vattenytan. De väger ca 30kg och styrs med en trådlös handkontroll via bluetooth.

Hur jämförs upplevelserna av motordriven surfing och eFoiling?

Lift FoilsComments


JOIN THE FAMILY

Håll dig uppdaterad kring nyheter, kampanjer, tips m.m.

FÖLJ OSS
  • TikTok
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube

Tack!

bottom of page